Kuinka valita oikea vene

Satoja ellei tuhansia tyylejä ja brändejä myynnissä, mikä konstiksi että tulee ostettua itselle sopivin?

Olit sitten uusi veneilijä tai olet jo omistanut tusinan veneitä, uuden veneen valitsemisen haste voi olla jännittävin ja vaikein mitä olet kokenut. Tässä artikkelissa tarjoamme sinulle suunnan millä voit kaventaa hakuasi. Viimeinen valinta on tietenkin sinun.

Kenelle tahansa joka rakastaa veneilyä tai ajatusta, on vaikeaa selata Yachtworldia ja huomata noin vain sopiva design. On OK tehdä niin ja jos luet tämän artikkelin olet luultavasti jo tehnyt niin. Mutta ennen ostamista, tee hieman läksyjä ensin.

Ensinnäkin. ajattele sijaintiasi. Joss olet liikkuvaa sorttia ja voit pitää venettä kauempana kotoa, sinulla voi olla enemmän vaihtoehtoja ja tarve tutkia niitä tarkemmin. Mutta älä innostu liikaa. Ellet pääse nopeasti venepaikallesi, voi olla että et käytä sitä sitten riittävän usein. Tee vesillelähteminen ja paluu mahdollisimman helpoksi ja nopeaksi.

Veneet Helsinki, Finland

Veneet Helsinki, Finland

Kun vesistöalueesi on selvillä, katsele ympärillesi minkälaisia veneitä alueella muuten on. Skandinaviassa esimerkiksi veneet ovat usein katolla varustettuja niin että sateen saa pysymään sisätiloista ja avotilasta poissa. Välimerellä veneet ovat avoimempia sopien lämpimämpään ilmastoon. Voit tietenkin valita erilaisenkin veneen, mutta tutki asiaa ensin ja tee päätös vasta sitten.

Kuinka iso järvi on? Vai onko se meri? Kaikki vaikuttavat, onko tuulta ja aallokkoa jne – on avainasia venettä valitessa. Sen pitää olla tarpeeksi turvallinen ja käytettävissä joka alueella normaalioloissa. Jotkut veneet on suunniteltu isoon aallokkoon ja toiset ovat parhaimmillaan suojaisilla vesillä.

Pidä omat veneilytaitosi ja veneen tyyppi mielessä kun ajattelet sijaintia missä aiot veneillä. Jos olet vasta-alkaja sinusta voi olla aika erilaista seilata suojaiselta vesialueeltae Atlantin tyrskyihin säällä kuin säällä. Pienellä kokemuksella selviät kuitenkin hienosti, ja kun kokemus karttuu voitat vastaantulevat haasteet. Mutta venettä ostaessasi suosittelemme että valitset veneen jonka hallitset säässä kuin säässä missä toivot sitä käyttäväsi.

Kun veneilyalue on tiedossa, mieti vielä miten aiot käyttää uutta venettäsi ennen kuin siirryt ostamiseen. Haluatko kalastaa, purjehtia, kruisailla vai vain päästä paikasta A paikkaann B. Ehkä  wakeboarding tai vesihiihto on suunnitelmissasi? Tai kavereiden viihdyttäminen on tärkeintä? Joka tapauksessa halunnet veneen jolla voi tehdä useampaakin asiaan, mutta on hyvä ajatella tätäkin puolta etukäteen.

Kuinka valita oikea vene

Kuinka valita oikea vene

Emme yritä kuvailla kaikkia venetyyppejä tässä artikkelissa. Voit mennä  tarkkaan hakuun Yachtworldissa ja selailla kaikki läpi jos sinulla on aikaa. Tehokkaampi tapa löytää seuraava veneesi on päättää käyttötapa-sanotaan että haluat kalastaa-ja sitten alkaa katsella veneitä siihen käyttötarkoitukseen. Jos haluat kauas avomerelle kalastamaan,  urheilukalastusvene voisi olla oikea valinta.  Jos vedet eivät ole niin rajuja,  keskipulpettivene voisi olla sopivampi. Ellei matka ole pitkä ja yleensä kalastat yhden tai kahden kaverin kanssa, paljon pienempi vene voisi olla oikea. Lisäksi pitää miettiä missä säilytät venettä. Marinassa? Laiturissa? Trailerilla? Jokainen asia vaikuttaa lopulliseen päätökseesi.

Monet aloittavat veneen etsimisen katsomalla hintoja, se on tietenkin loogista. Mutta ei sinun tarvitse siitä aloittaa. Jos odotat että olet päättänyt missä ja minkälaista venettä tulet käyttämään, voit sitten  etsiä venettä joka sopii hintahaarukkaasi ja haku on helpompaa. Saat samalla aavistuksen minkälaisia veroja, säilytys- ja muita vuosimaksuja voi tulla joten voit suunnitella budjettiasi eteenpäin.

Älä unohda että et ole yksin hakemassa venettä.  Venevälittäjät ja kauppiaat ovat valmiina auttamaan sinua, jokaisella on varmasti vastauksia kysymyksiisi. Jotkut tietävät enemmän designeistä, jotkut moottoreista ja järjestelmistä. Kukaan ei tiedä kaikkia vastauksia mutta ammattilaisilla jotka ostavat ja myyvät veneitä on monia resursseja käytössään. Ja varsinkin isompien jahtien suhteen heidän apunsa voi olla korvaamattoman tärkeää ostoprosessin aikana.

Seuraavaksi tulee hauskin osa, veneen valitseminen. Katso veneitä joissa on paras yhdistelmä turvallisuutta, varmuutta ja tyyliä. Nyt on aika selailla veneitä ja antaa sen oikean osua silmään jolloin voit huoleta rakastua – ja toimia kun sopiva löytyy.