Kuinka ostaa

Miksi käyttää välittäjää ostamisessa

Venevälittäjät toimivat kuten kiinteistönvälittäjät. He ovat agentteja joita ihmiset konsultoivat löytääkseen ja ostaakseen veneen ja jotka ihmiset palkkaavat myymään ja esittelemään veneitä heidän puolestaan. Perinteisesti myyjä maksaa välityspalkkion – ei ostaja, vaikka välittäjillä on vastuu sekä ostajan että myyjän osalta jokaisessa kaupassa.

Venekauppiaat esittelevät uusia veneitä. Heille tulee usein vaihtoveneitä uusien veneiden myynnin yhteydessä. Kauppiaat mainostavat vaihdokkeja, usein hyvä ostos. Jotkut kauppiaat fiksaavat ja kunnostavat vaihtoveneet ennen niiden myyntiä. Jotku tarjoavat jopa käytetyn veneen takuun kuten autoteollisuudessa, erityisesti pienten veneiden osalta.

Välittäjän rooli ostajalle

  • Useimmat käytetyt veneet Yachtworldissa ovat joko “yksinoikeusdella” myynnissä välittäjällä tai kauppiaan vaihtoveneitä. Jos katselet käytetyn välitysilmoitusta tai vaihtovenettä ilmoittava välittäjä tai kauppia luultavasti tietää veneen hyvin. Heidät on valittu omistajan toimesta esittelemään venettä ja kaikki tiedustelut jne pitää mennä heidän kauttaan. Ellet vielä ole yhteistyössä välittäjän kanssa ja löydät veneen Yachtworldista, voit ottaa suoraan ilmoittavaan välittäjään yhteyttä. Kuitenkin palkitsevampi vaihtoehto voi olla valita oma välittäjäsi ja konsultoida häntä. Hän avustaa sinua kaupassa sekä turvaa selustasi ja aika usein palvelu ei edes maksa sinulle mitään.
  • Etsiminen. Ammattivälittäjä kuuntelee vaatimuksesi ja tarpeesi ja auttaa sinua löytämään oikean veneen parhaalla hinnalla. He voivat objektiivisesti kertoa sinulle veneen kunnosta ennenkuin teet päätöksesi jatkaako sen veneen kanssa vai etsiäkö toinen kohde. He auttavat etsimään veneitä jotka ovat markkinoilla (tai sen ulkopuolella), selvittämään veneen historian ja kuinka motivoitunut myyjä on. Kuka tahansa osaa katsoa veneiden pyyntihintoja mutta ammattivälittäjä tuntee markkinolosuhteet, vastaavat venemerkit ja mallit ja tietää viimeaikaiset myyntihinnat www.soldboats.comin kautta joka on ammattilaisille suunnattu palvelu eikä ole avoinna julkisesti.
  • Venelainan ja vakuutuksen saaminen- voit haluta neuvotella venelainan valmiiksi ennen ostostasi. Se antaa sinulle turvaa ja tietoisuutta hintaneuvotteluihin. Yachtworld tarjoaa valikoiman venelainoihin keskittyneitä rahoittajia.
  • Tarjouksen tekeminen käytetystä veneestä-Ammattivälittäjä voi auttaa tekemään järkevän tarjouksen joka nostaa mahdollisuuksia saada vene hyvällä hinnalla ja sellaisin ehdoin että kauppa on turvallinen. Välittäjäsi valmistelee tarjouksesi ja pistää sen eteenpäin. Samoin hän auttaa osto- ja myyntisopimuksen tekemisessä missä mainitaan samalla kaupan ehdot. Maksat samalla käsirahan veneestä joka asetetaan escrow -tilille odottamaan venetarkastusta ja koeajoa.
  • Tarjouksen tekeminen uudesta veneestä – Kauppiaat jotka ottavat vaihtoveneitä kertovat sinulle veroasioista ja säästöistä liittyen vaihtamiseen. Hintaneuvottelujen yhteydessä venettäsi voidaan esitellä asiakkaille tulevaisuudessa. Riippuen onko vene erikoistilaus vai perusmallistoa jne voi peruskulujen lisäksi tulla lisäkuluja kuten kuljetuskustannuksia valmistajalta kauppiaalle, lisävarusteita ja asennuksia.
  • Paperityöt – Ammattivälittäjät ja kauppiaat tuntevat paperityöt ja vaatimukset omassa maassaan, osavaltiossaan ja provinssissaan aina alkaen tarjouksen tekemisestä kauppakirjaan ja rekisteröinteihin; dokumentaatioon, veroasioihin ja todistuksiin, turvallisuussopimuksiin ja muihin vaadittaviin dokumentteiin mitä kauppa vaatii. Esimerkiksi Floridassa tarvitaan kaksikymmentäkolme eri dokumenttia käytetyn veneen myymiseksi (27 vieraan lipun alla olevan). Ammattilaiset ymmärtävät myös veneisiin liittyvät laina-asiat, sopimukset, välityssopimukset, kaupan vahvistamiset, käsiraha-asiat ja escrowtilit varoineen turvallisen kaupan varmistamiseksi.
  • Koeajo ja venetarkastus– Käytetyn veneen ostaja vaatii yleensä koeajon ja venetarkastajan palvelukset. Ostaja maksaa nämä kulut tarkastajan palkkioineen ja nostokuluineen. Oma välittäjäsi yleensä osallistuu koeajoon tarkastajan ja sinun kanssasi ja auttaa sinua tarkastuksen kanssa. He voivat auttaa tarkastuksen aikana ja sen jälkeen ja mahdollisista korjaustöistä, niiden laajuudesta ja kuluista. Lainanantaja ja vakuutusyhtiö voivat edellyttää venetarkastusta.
  • Kaupan neuvottelemisen taito – Välittäjä käyttää asemaansa välimiehenä ostajan ja myyjän välissä saadakseen aikaan menestyksekkään lopputuloksen.
  • Turvatut varat – Ammattivälittäjällä on escrowtili asiakkaan rahoja varten missä rahoja säilytetään. Kaupantekovaiheessa välittäjä varmistaa että esimerkiksi jäljelläoleva laina maksetaan pois. Tämä turvallisuus on todella tärkeää ostajalle ja myyjälle ja ilman välittäjää rahojen siirtlyssä myyjälle on olemassa huikea riski.
  • Kaupan jälkeen – Välittäjäsi tai kauppiaasi voi auttaa sinua venepaikan löytämisessä, veneen ylläpidossa tai huoltoasioissa. He voivat auttaa löytämään tarpeidesi mukaisia palveluita kuten vaikka purjehduskoulun. He voivat yhdistää sinut venekerhoihin, kilpailuihin ja tapahtumiin plus sinulla on uusi veneilykaveri loppuelämäksi.

Etsi välittäjää sijainnin mukaan.
Etsi venettä, sitten katso ilmoittava välittäjä