Kuinka myydä

Miksi käyttää välittäjää veneen myymiseen

YachtWorldin palvelut ovat käytössä vain välittäjille ja kauppiaille jotka esittelevät useita veneitä asiakkaidensa puolesta. Emme tarjoa palveluja suoraan yksityishenkilöille.

Omistaha/myyjä voi etsiä sopivan välittäjän tai yrittää löytää sellaisen.

Välittäjät toimivat kuten kiinteistönvälittäjät; he tekevät töitä sen eteen että heidän ilmoittamansa veneet saadaan myytyä ja ajavat asiakkaansa etua kaupanteossa. Joissakin maissa (ja USA:n osavaltioissa kuten Kalifornia ja Florida) vaaditaan lisenssi että voi toimia alalla. Suurin osa Kanadan ja USA:n välittäjistä haluaa veneen myyntiin yksinoikeudella joka tarjoaa eniten arvoa molemmille osapuolille. Useat välittäjät tekevät yhteistyötä toisten välittäjien kanssa välityspalkkion suhteen. Välittäjä veloittaa palkkion kun vene on myyty ja palkkio jaetaan mainostavan ja ostajan välittäjän välillä.

Välittäjä saattaa olla erikoistunut tietynlaisiin veneisiin tai alueeseen joten valitse välittäjä joka työskentelee samanlaisten veneiden kanssa minkälainen sinulla on, tai lähellä sinua.

Myyjän välittäjän rooli

  • Määrittelee järkevän pyyntihinnan – Varmistaakseen myynnin järkevässä ajassa on hintapyynnin oltava järkevä. Välittäjä voi tehdä markkina-analyysin muunmuassa www.sodlboats.comin tietojen perusteella mihin Yachtworldin välittäjät ilmoittavat myynthihintoja. Palvelu ei ole avoinna yleisölle.
  • Valmistelee mainosstrategian – Ammattivälittäjä suunnittelee kuinka venettä mainostetaan ja missä medioissa. Esimerkiksi 27 -jalkaisen vanhan purjeveneen mainostaminen poikkeaa paljon 63-jalkaisesta uudehkosta moottoriveneestä. Välittäjän tarkoitus on löytää oikea ostajakunta kullekin veneelle.
  • Ilmoituksen valmistelu – Välittäjä tekee ilmoituksen eri sähköisiin ja painettuihin medioihin mistä ostajat ja muut välittäjät voivat veneen löytää. Yachtworldin välittäjän valinneet myyjät näkevät veneensä Yachtworld.comissa, välittäjän kotisivuilla ja mahdollisesti muilla sivustoilla joita heidän välittäjänsä on valinnut.
  • Ilmoituksen valmistelu välittäjä-välittäjä MLS palveluun – Kun mainostat venettäsi Yachtworldin välittäjän kautta välittäjäsi voi mainostaa venettäsi toisille välittäjille käyttämällä suljettua BoatWizard MLS palvelua.  YachtWorldissa on yli 2000 jäsentä, 3000 toimistoa ja 5000 yksittäistä välittäjää ja myyjää, kaikilla pääsy tähän MLS -järjestelmään.
  • YachtWorldin jäsenillä on useita työkaluja ja palveluita joilla he voivat esitellä venettäsi. Haastattele useita välittäjiä puhelimitse, sähköpostilla tai henkilökohtaisesti ennen kuin valitset myyjäsi. Katso miten he esittelevät muiden veneitä Yachtworldissa. Ovatko ilmoitukset sellaisia että sinä haluaisit omasi sinne? Lähetä kaikille sähköposti. Vastaavatko he nopeasti? vastaavatko puhelimeen? Lähettävätkö tietoja kun kilpailevia veneitä tulee markkinoille?  Etsivätkö he aktiivisesti ostajia? Saatko ammattimaisen sopimuksen heiltä? Löytyykö referenssejä? Kun olet valinnut välittäjän, tarkasta ilmoitus. Voisiko se olla parempi?
  • YachtWorld jäsenkäytännöt – YW jäsenet ovat sitoutuneet käytäntöihimme. Esimerkiksi jäsenet sitoutuvat mainostamaan vain veneitä joita heillä on kirjallinen lupa mainostaa. Vaikka sopimukset ovat erilaisia niissä pitäisi silti olla tietyt samat elementit joita löytyy mistä tahansa laillisesta sopimuspaperista. Jäsenemme eivät ota palkkiota pelkästään veneen mainostamisesta palvelussa. Jäsenet suostuvat identifioimaan veneen joko yksinoikeudella myytäväksi vain jos asia on niin. Kaikkien veneiden kohdalla tiedot on oltava oikein.
  • Valmistele vene – Välittäjä neuvoo jos voit tehdä jotain parannuksia veneeseen, huomaa mahdollisia virheitä, ehdottaa ratkaisuja ja auttaa päivitysten/korjausten järjestämisessä. Välittäjä saattaa pystyä auttamaan säilytyspaikan löytämisessä myynnin ajaksi.
  • Henkilökohtainen Know-How – Ammattivälittäjä ymmärtää  oman ammattinsa kuten kaikki kauppoihin vaikuttavat paperityöt, sopimukset, kauppakirjat ja muun dokumentaation mitä veneiden myyminen, rekistereistä poisto ja uudelleenrekisteröinti vaativat. He tietävät myös mitä tehdä jos venettä vastaan on lainaa tai sen omistussuhde on monimutkainen. He tuntevat kauppiaiden ja agentuurien sopimukset, myyntisopimukset, kaupan vahvistamiset, käsiraha-asiat ja hallitsevat escrow -tilit turvallisen rahojen siirtämisen mahdollistamiseksi.
  • Koeajo ja venetarkastus – Ostaja haluaa yleensä koeajon ja tarkastuksen. Ostaja maksaa nämä kulut. Välittäjäsi osallistuu koeajolle ja vahtii etujasi tarkastuksen ajan ja sen jälkeen esimerkiksi löytyneiden vikojen suhteen.
  • Kaupan neuvottelemisen taito – Välittäjä käyttää asemaansa välimiehenä ostajan ja myyjän välissä saadakseen aikaan menestyksekkään lopputuloksen.

Etsi välittäjää sijainnin mukaan.
Etsi venettä, sitten välittäjää.